terug naar vorige pagina


Salland H1- MHCZutphen H2 : 0 - 7 
 

Wedstrijdverslag Zutphen H2 - Salland Mix H1 20-09-2020

 

Zondag 20 september mochten de dames en heren van Salland in hun tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen het opnemen tegen heren 2 van Zutphen. Dat het een lastige wedstrijd zou worden stond van tevoren al wel vast. Zutphen had in een eerdere wedstrijd ruim gewonnen van Apeldoorn, het teams waartegen Salland een week eerder nog net het onderspit moest delven. Zutphen H2 bleek zich over de zomer versterkt te hebben met een aantal talentvolle spelers uit hun heren 1. De nieuwe spelers van Salland, in talent zeker vergelijkbaar, liepen alleen nog wat achter in wedstrijdervaring.

 

De wedstrijd begon zoals dat bij Salland wel vaker het geval is: twee keer knipperen en de bal lag al in het eigen doel. Het waterveld in combinatie met een goed op elkaar ingespeelde tegenstander bleek een lastige horde. Daarnaast bleek, vooral voor Lex, de scheidsrechter ook een waardig tegenstander. Gedurende het eerste kwart kwam Salland gelukkig steeds meer in het spel en kwamen ze ook tot enkele aanvallen. Wel bleek dat, zonder de inspirantie van jeugdlid van de maand (en vorig jaar nog vaste speler) Max, het lastig was om echt gevaarlijk te worden.

 

Tijdens de eerste twee kwarten leek Salland steeds beter in de wedstrijd te komen en in de rust werd er dan ook vooral gekeken naar de positieve punten uit de eerste helft. Helaas begon de tweede helft met het al eerder benoemde riedeltje, twee keer knipperen en de voorsprong van Zutphen was weer 1 doelpunt uitgebouwd. Ondanks dat er steeds vaker onderscheppingen waren en Salland met een snelle counter druk op Zutphen wilde zetten, lukte het niet om in het derde kwart een doelpunt te produceren. Toen in het vierde kwart ook nog de vermoeidheid een rol begon te spelen leek dit er ook niet meer van te komen. Een laatste poging, na een doorgeschoten hoge scoop van Lex, bleek voor een niet nader te noemen spits toch een te grote uitdaging waarna de bal de hoekvlag maar even opzocht. De einduitslag werd door een discutabel doelpunt uit een strafcorner bepaald op 7-0. Zutphen was bovenal echt een maatje te groot. 

 

Voor Salland is het belangrijk de positieve punten (verbeterde communicatie, looplijnen en samenspel) mee te nemen naar de volgende wedstrijd, thuis op zondag 27 september tegen de Meeuwen.

Snelkeuze
Sponsoren
Ledenvoordeel
Twitter


Uitslagen