terug naar vorige pagina


Salland H1- Apeldoorn H3 : 1 - 1 
 

Een gelijkspel, kan dat eigenlijk wel in het hockey? Het voelt als een eeuwigheid geleden dat we een wedstrijd gelijk hebben gespeeld. Win je een punt, of verlies je er twee?

Laten we bij het begin beginnen. De dag startte verrassend goed, het zonnetje scheen en de temperatuur was aangenaam voor begin november. Omdat de wedstrijd pas om 15.00 was gepland was het voor velen de vraag wat ze opeens met deze extra tijd in de ochtend moesten doen, de een ging in de tuin aan het werk, de ander ging naar ballorig. Helaas houdt een late aanvangstijd ook in dat er nog genoeg tijd was voor het weer om bij te draaien en tegen drieën hingen er donkere wolken boven Apeldoorn. 

Salland begon agressief aan de wedstrijd, er werd snel gecombineerd over de flanken en het duurde niet lang voor de eerste bal in het doel lag. Helaas besloot de scheidsrechter dat we het doelpunt nog niet verdiend hadden dus mochten we opnieuw beginnen. Ook de tweede goal viel voor de rust, maar dit keer vond de scheidsrechter dat een strafcorner beter op zijn plaats was. Deze was zeker niet ongevaarlijk, mede door een goede stop van de back-up-stopper, maar het leverde geen doelpunt op.
Ondertussen was Apeldoorn ook niet ongevaarlijk en viel vooral op dat het sterke punt uit de oefenwedstrijd tegen Deventer H2, veel passen en rustig opbouwen, niet in het spel te zien was. 

Met 0-0 de rust in was niet volgens plan, vooral omdat het voor Salland meestal zwakke derde kwart volgde. Ook het derde kwart vloog zonder doelpunten voorbij en de wedstrijd leek steeds meer te kantelen in het voordeel van Salland, maar waar de doelpunten aan de ene kant niet (helemaal) vallen, valt de goal aan de andere kant wel. Een strafcorner ging wat ongelukkig het doel in en opeens moesten we in de achtervolging. Gelukkig hebben we een back-hand-beest in het team waardoor de 1-1 niet veel later volgde. Kansen op een 2e doelpunt volgden nog zonder weinig succes, hoewel er twijfels waren over het (alweer) afkeuren van een doelpunt van Salland. 

1-1, een wedstrijd waarin we zeker twee punten hebben laten liggen. Het was top om te zien dat we tot het einde hebben gevochten voor de overwinning, maar het gevoel blijft dat er meer in had gezeten. Helemaal als je terugdenkt aan de goede generale tegen Deventer H2.

Oh, en dan nog even over het bijzondere van gelijkspelen in het hockey... ook Meeuwen en Twello speelden gelijk (0-0). Van de 21 gespeelde wedstrijden in onze klasse zijn er zelfs 5 gelijk geëindigd. Toch niet zo bijzonder als ik dacht.

Snelkeuze
Sponsoren
Ledenvoordeel
Twitter


Uitslagen