Spelregelupdate Jongste Jeugd

3-9 Nieuws
De afgelopen jaren heeft de KNHB al veel wijzigingen doorgevoerd rondom het thema "Herijking veldhockeyaanbod tot 12 jaar" en ook dit jaar zijn er weer wijzigingen met betrekking tot de spelregels voor de jongste jeugd.

Onder de 8 jaar
Tot de winterstop hebben beide veldjes 2x3 doeltjes om bij te scoren. Na de winterstop wordt dit terug gebracht tot 2x2 doeltjes. Daarnaast kan er alleen nog gescoord worden binnen het 5 meter gebied en wordt er na een doelpunt uitgenomen op de middenlijn. 
Bij wedstrijden van O8-teams levert het thuisteam twee speelbegeleiders (ouders).

Onder de 9 jaar
Dit seizoen zijn er geen wijzigingen bij de O9-teams. Beide teams spelen 6 tegen 6 op een kwart-veld. De thuisvereniging levert één speelbegeleider (ouder) per wedstrijd.

Onder de 10 jaar
Dit seizoen is er een grote wijziging bij de O10-teams. De strafcorner komt namelijk te vervallen. In plaats van een strafcorner wordt er een shoot-out gespeeld. Deze bijzondere regel wordt verder uitgelegd op de site van de bond en in de bijlage.
Bij wedstrijden van de O10-teams (half veld) zijn er twee speelbegeleiders nodig. In principe leveren het thuis-team en het uit-team elk één speelbegeleiders. 

Onder de 12 jaar
Er is dit jaar een pilot in de regio's Noord en Oost met een 9 tegen 9 competitie op een 3/4 veld in de O12-teams. Salland neemt geen deel aan deze pilot. De O12-teams spelen dus als vanouds 11 tegen 11 op een heel veld. 
 
Bijlage