Afgelastingen Winterperiode

12-2

Beste hockeyliefhebber,


Koning winter is ons meestal gunstig gezind tijdens de winterstop. Om die reden proberen we daarom ook dit seizoen tijdens de winterstop toch door  te hockeyen. Het is echter niet altijd mogelijk om te trainen ivm de weersomstandigheden.   

Om de communicatie hierover beter te laten verlopen en teleurstelling te voorkomen hebben we binnen het bestuur één lijn afgesproken.


Winterstop

Goed om te weten is dat het doortrainen tijdens de winterstop een extra aanbod is vanuit de vereniging. De contributie is gebaseerd op de het najaars en voorjaarsseizoen inclusief competitie. Sinds Corona bieden we kosteloos doortrainen aan. Jaarlijks wordt bekeken of dit kosteloos kan blijven. De midwintercompetitie wordt sinds lange tijd dit jaar ook weer door de Bond aangeboden, fijn dat daar een aantal teams aan mee doen. Helaas heeft de bond niet voor alle teams een poule kunnen maken. 


Zaalhockey wordt, als daar voldoende zaalcapaciteit voor is, tegen extra kosten aangeboden. Met of zonder competitie.


Trainen

Onze velden zijn niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld de velden van de voetbal. Ze zijn anders opgebouwd en van ander materiaal.  Het veld is in bij bepaalde omstandigheden niet meer (veilig) bespeelbaar waardoor de kans op blessures verhoogd wordt. 


Zoals gezegd levert het aflassen van trainingen de nodige discussie op of in het ergste geval staan er kinderen/ouders op de club terwijl de training is afgelast.  Dat betreuren we en om dat in de toekomst te voorkomen hebben we binnen het bestuur hier een lijn over afgesproken;

Bij sneeuw en onweer wordt er niet getraind. 

Bij temperaturen van 0 graden of lager, op start training, wordt er niet getraind. De technische commissie beslist en hanteert hier weeronline voor.


Zowel trainers als coaches worden geĆÆnformeerd en communiceren hierover naar de teams. Geen bericht? Dan gaat de training door. 


Wij denken hiermee verdere misverstanden te voorkomen en een duidelijke lijn te hanteren. 


Sportieve groet van het bestuur.