SMHC Jongens C1 in de zaalhockey-competitie

10-2

Dit winterseizoen is door een groot aantal teams van de SMHC getraind in de zaal. Het zaalhockeyen is toch écht een ander spelletje dan het veldhockey. Sneller, balken aan de zijkanten, de bal die niet geslagen mag worden en laag moet blijven. Een leuke manier om de winterstop te overbruggen en een prima voorbereiding voor het tweede deel van de veldcompetitie.

Een aantal teams hebben ook ingeschreven voor deelname aan de zaalhockeycompetitie.

De deelnemende teams kwamen gedurende de wintermaanden allen naar zalen in de regio en speelden op die competitiedag allemaal twee wedstrijden.

 

Gedurende de hele winter heeft JC1 fanatiek getraind onder leiding van de trainers Rik, Roderik, Reinout en Erwin. Het is mooi om te zien dat de goede trainingen hun vruchten beginnen af te werpen. Het gezonde fanatisme neemt toe en de jongens beginnen meer en meer een team te worden. Betere techniek, beter samenspel en als prettige bijkomstigheid: goede resultaten. Complimenten voor de trainers!

Op zondag 8 februari speelden de jongens van JC1 de laatste twee indoorwedstrijden in Hardenberg in sporthal De Meet.

We stonden na 8 van de 10 te spelen wedstrijden 4 punten achter EHV uit Enschede op de tweede plaats. De voorgaande onderlinge confrontatie was helaas door ons verloren, maar we hadden nog een kleine kans om kampioen te worden als EHV vanochtend punten zou morsen tegen Apeldoorn. Apeldoorn had in een eerdere wedstrijd tenslotte ook gelijk weten te spelen tegen Enschede…

Als wij daarna zouden winnen van Enschede kwam het allemaal nog goed!

 

Aangekomen in Hardenberg bleek dat EHV, na twee keer op achterstand te hebben gestaan, toch uiteindelijk had gewonnen van Apeldoorn.

Daardoor waren ze ook de winnaar van deze zaalcompetitie.

Trots op onze tweede plaats zijn we met goede moed aan de wedstrijd tegen de kersverse kampioenen begonnen. Het zou toch mooi zijn om deze ongeslagen ploeg de eerste nederlaag toe te brengen.

Op deze laatste dag van de competitie werden we gesteund door vele meegereisde supporters die fanatiek meeleefden. 

Of het nu kwam door deze welkome support van de tribunes en/of het prima spel van de jongens? Het liep vanaf het beginsignaal gesmeerd. Met goed spel werd al snel een 2-0 voorsprong genomen waarbij werkelijk vlak voor het rustsignaal ook nog de 3-0 werd gescoord!

De tweede helft werd professioneel uitgespeeld met een 4-1 overwinning als uiteindelijk resultaat.

De kampioen verslagen! Gaf toch een lekker gevoel al met al.

De laatste wedstrijd tegen het thuisspelende Hardenberg was een ongelijke strijd. Uitslag 12-1 wat tevens de grootste overwinning van deze zaalcompetitie was.

Kortom: een leerzame hockeywinter, leuke wedstrijden in de zaal, veel gezelligheid en, op slechts 1 punt van de winnaars, een dik verdiende 2e plaats.

Om het te vieren hadden we een paar tafels gereserveerd bij een plaatselijk restaurant met een grote ‘M’, gespecialiseerd in gegrilld vlees en pommes frites (….) waarbij sommigen alvast voor 3 dagen vooruit hebben gegeten en bij anderen de patat letterlijk de neus weer uitkwam…