SMHC heeft vanaf nu een Vertrouwens Contact Persoon

22-1 Nieuws
Als lid van SMHC wil je op een plezierige manier samen met je teamgenoten, trainers en begeleiders trainen en hockeyen. Natuurlijk kan hierbij ook wel eens een probleem ontstaan, maar meestal zal je dat samen kunnen oplossen.

Het kan echter voorkomen dat je een probleem zelf niet goed kunt oplossen en daarbij hulp nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan ongewenst gedrag zoals agressie, discriminatie, seksuele intimidatie of pesten. Als je er zelf niet uit komt, kun je contact opnemen met de vertrouwenscontactpersoon. Bij SMHC is dat Bob Suurenbroek, in het dagelijks leven dierenarts in Raalte. Ik hockey zelf bij de trimmers op woensdagavond en ben vader van twee dochters die bij SMHC gehockeyd hebben.

Je kunt het probleem met de vertrouwenscontactpersoon bespreken en samen naar een manier zoeken om ermee om te gaan en waar mogelijk te kijken naar oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van advies en ondersteuning, kijken of bemiddeling wenselijk is, doorverwijzen naar hulpverlening.

De vertrouwenscontactpersoon is aanspreekbaar voor alle leden van de vereniging, maar namens jeugdleden kunnen ook ouders een beroep doen op de vertrouwenscontactpersoon. Alles wat met de vertrouwenscontactpersoon wordt besproken is vertrouwelijk en zal zonder jouw toestemming niet met anderen worden besproken.

Meer informatie over dit onderwerp kan je vinden op de website van de KNHBContact
Bob Suurenbroek is bereikbaar via [email protected].