Winterse omstandigheden

2-2 Nieuws De winterse omstandigheden maken dat de doorgang van veld-trainingen van dag tot dag worden bekeken. Wanneer de trainingen worden afgelast, wordt dat voor 16:00 uur op de site en via de LISA-app gemeld.

Wanneer en waarom wordt er afgelast:
Door de lage temperatuur, in combinatie met harde wind en of neerslag, maakt dat het veld niet bespeelbaar is. Het veld is hard, glad, daardoor gevaarlijk (en slijt harder). Daarnaast is natuurlijk ook niet prettig te hockeyen met ijskoude handen aan een net zo koude stick. Wanneer de buitentemperatuur onder de 4 graden komt, zal het veld al beoordeeld moeten worden. Dit vanwege eventuele vorst aan de grond (of vorst in de grond door voorafgaande koude). Beoordeling vind aan het begin van de middag plaats, samen met de voorspelde temperatuur voor de uren aan het eind van de middag en begin van de avond. 
Vervolgens vind er een afstemming plaats tussen meerdere trainers en de TC over wel of niet doorgaan van de trainingen en bij afgelasting zal dit voor 16:00 op de site en via app gemeld moeten worden. Hier zit uiteraard een onzekerheid in, omdat na de berichtgeving het weer toch anders uitpakt dan is voorspeld. Latere berichtgeving dan 16:00 is echter niet wenselijk in verband met voorbereiding en reis van zowel trainers als spelers.

Los van de vorst (zoals hierboven beschreven) kan het veld ook onbespeelbaar worden door veel neerslag. In verband met de beperkte afwatering, blijft bij grote hoeveelheden neerslag er water achter op het veld. Door deze plassen is het veld niet bespeelbaar. Er wordt aan de afwatering gewerkt, maar op dit moment is het nog niet optimaal.

Hou de site dus goed in de gaten, of installeer de app (zie ook ander bericht hierover op de site), zodat je op tijd op de hoogte bent.
 

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?